Ką reikia žinoti apie plaukų šalinimą lazeriu?

OblakasalonPlaukelių šalinimas lazeriu yra populiarus ir veiksmingas būdas nepageidaujamiems plaukeliams šalinti, pavyzdžiui, veido ir kūno srityse. Nuo tada, kai pirmą kartą tapo prieinamas, jis nuėjo ilgą kelią ir dabar laikomas saugia ir patikima nuolatinio plaukų šalinimo priemone. Plaukelių šalinimas lazeriu leidžia pasiekti kur kas geresnių rezultatų nei depiliacija vašku ar elektrolizė. Tačiau prieš nusprendžiant, ar rinktis šią plaukų šalinimo formą, svarbu suprasti privalumus ir trūkumus, taip pat alternatyvius metodus. Šiame straipsnyje aptarsime plaukų šalinimo lazeriu pagrindus, įskaitant tai, kaip jis veikia, privalumus, riziką ir alternatyvas. Taip pat pateiksime keletą patarimų ir rekomendacijų, padėsiančių jums priimti pagrįstą sprendimą, ar šis metodas jums tinka. Daugiau info: oblakasalon.lt ir eksperto patarimai.

Kas yra plaukų šalinimas lazeriu?

Plaukų šalinimas lazeriu – tai nechirurginis plaukų šalinimas, kurio metu šalinamos plauko šaknys. Nors plaukelius galima šalinti tokiais būdais, kaip depiliacija vašku, skutimas ir sriegimas siūlais, šiais būdais pašalinamas tik plauko paviršius. Plaukų šalinimas lazeriu iš tikrųjų nukreipiamas į plauko šaknį ir ją sunaikina, neleisdamas ataugti naujiems plaukams. Šio proceso metu naudojamas lazeris, kuris skleidžia šviesos energiją šilumos pavidalu. Ją sugeria tamsus plauko folikulo pigmentas ir paverčia šiluma, sunaikindamas plauko šaknį. Kad lazeris būtų veiksmingas, jį turi sugerti tamsūs plaukai, bet ne šviesūs plaukai ar oda. Štai kodėl plaukų šalinimas lazeriu paprastai tinka tik tamsiaplaukiams žmonėms. Plaukų šalinimas lazeriu tinka nepageidaujamiems plaukeliams šalinti nuo veido, pažastų, kojų, bikinio linijos ir kitų kūno vietų. Jis taip pat naudojamas pigmentiniams odos pažeidimams, tokiems kaip strazdanos ir senatvinės dėmės, gydyti. Tai veiksmingas, ilgalaikis ir neinvazinis plaukų šalinimo būdas. Tačiau reikėtų pažymėti, kad plaukų šalinimas lazeriu tinka ne visiems. Svarbu pirmiausia aptarti savo tinkamumą šiai procedūrai su plaukų šalinimo lazeriu klinika.

Kaip veikia plaukų šalinimas lazeriu?

Plaukų šalinimas lazeriu veikia nukreiptas į tamsų pigmentą, esantį plauko šaknyje. Lazerio šviesos energiją sugeria plaukas, ji virsta šiluma ir sunaikina plauko šaknį. Plaukeliai iškrenta po keturių-šešių savaičių. Po šio laiko nauji plaukai nebeatauga, nes plauko folikulas buvo sunaikintas. Lazerio energiją sugeria tamsūs plaukai, bet ne šviesi oda ar šviesūs plaukai. Taip yra todėl, kad plaukai sudaryti iš melanino, tamsios medžiagos, o oda ir plauko folikulas – daugiausia iš kolageno, šviesios medžiagos. Lazerio šviesą sugeria plauko pigmentas ir paverčia šiluma, sunaikindamas plauko šaknį.

Plaukų šalinimo lazeriu nauda

Plaukų šalinimas lazeriu yra veiksmingas ir ilgalaikis. Jis gali sutrumpinti laiką, kurį praleidžiate šukuodamiesi, ir pašalina nepageidaujamus plaukelius nuo didelių kūno plotų, pavyzdžiui, kojų, nugaros ir bikinio linijos. Be to, jis užtikrina geresnius rezultatus nei kiti plaukų šalinimo būdai. Todėl plaukų šalinimui lazeriu dažnai teikiama pirmenybė prieš kitus plaukų šalinimo būdus. .

Gražina

Gražina paskelbė 687 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>