Gyvenamųjų namų kompleksas Vilniuje – ko neturėtų pamiršti naujakuriai?

NT VilniujeJei galvojate apie pirmąjį savo būstą, rekomenduojame bendradarbiauti su nekilnojamojo turto brokeriais, kurie atsakys į visus jūsų klausimus ir padės priimti optimaliausią sprendimą jūsų atveju. Kad būtumėte patenkinti pirkiniu, tiek gyvenamųjų namų kompleksas Vilniuje, tiek jūsų pasirinktas būstas turi atitikti visus jūsų lūkesčius ir poreikius. Nekilnojamojo turto ekspertai teigia, kad dažna naujakurių klaida – pasidavimas emocijoms, neįvertinus racionalaus sprendimo pagrindo.

Nusprendus investuoti į naujus namus, visų pirma reikia įvertinti priimto sprendimo kainos ir kokybės santykį. Visais atvejais rinkitės patikimų vystytojų, sėkmingai įgyvendinusių ne vieną projektą, būstą. Kad būtumėte tikri savo pasirinkimu, turite įvertinti ne tik išorinius aspektus (gyvenamąją aplinką, estetiką), bet ir vidinius niuansus (būsto išplanavimą, šildymo, vėdinimo sistemas).

Praktika rodo, kad pirmąjį būstą perkantys žmonės dažniausiai pasiduoda kainos įspūdžiui, nepagalvoję apie tai, kad namai – tai ilgalaikė investicija, kurioje turime jaustis komfortiškai ir patogiai. Kitaip sakant, prieš pasirašydami dokumentus, įsitikinkite, kad naujasis būstas yra struktūriškai patogioje vietoje, t. y. turite būti tikri, kad neturėsite jokių problemų keliaudami į darbovietę, veždami vaikus į mokyklą ar vaikų darželius. Be to, šioje aplinkoje turite jaustis saugiai, nebijoti dėl kieme žaidžiančių vaikų ir pan. Svarbu įvertinti ir pačio būsto išplanavimą, kambarių skaičių, padėtį, pvz., į kurią pusę nukreipti miegamojo langai. Jei perkate būstą su daline apdaila, pasistenkite apskaičiuoti, kokio dydžio pinigų sumos reikės, norint įrengti namus, nusipirkti baldus ir buitinę techniką.

Kad gyvenimas būtų patogus ir komfortiškas, turite atsižvelgti į statinio kokybę, naudojamas medžiagas, inžinerinius tinklus ir pan. Pvz., siekiant efektyviai taupyti šildymui skirtas išlaidas, naujos statybos butai Vilniuje turi individualaus šildymo sistemas. Itin opus klausimas – vėdinimas. Šiuo metu daugelis Lietuvoje esančių daugiabučių turi natūralią vėdinimo sistemą, tačiau dažnu atveju ji negali užtikrinti grynos oro cirkuliacijos patalpoje. Siekiant išvengti problemų, rekomenduojama reguliariai, t. y. kelis kartus per dieną, atidaryti langus arba rinktis būstą su rekuperacine sistema, t. y. vėdinimu, naudojant šilumokaitį. Konkrečioje situacijoje būtina pasikalbėti su ilgametę patirtį turinčiais NT brokeriais, kurie patars dėl efektyviausios būsto eksploatacijos.

Gražina

Gražina paskelbė 687 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>