Kaip gaminti tobulą maistą mikro bangų krosnelėje, kad ir jis būtų tikrai skanus, ir negrėstų mikrobangų krosnelių taisymas? Kaip gaminti, kad visiems patiktų, o krosnelė išliktų sveika? Keletas patarimų padės išsaugoti sveiką buitinę techniką ir sukurti skanų maistą.
Kepant tarsi orkaitėje – variantas bendrabučiui
Kartais mikrobangų krosnelių taisymas būna reikalingas tiems žmonėms, kurie krosnelę naudoja visai taip pat kaip dujinę orkaitę. Kai įtiesi foliją, netyčia dar ir peilį palieki, ir kepi sau… Tačiau esminis dalykas yra tas, kad krosnelėje esančios bangos labai jautrios metalui bei jo gaminiams, todėl identiškai kaip orkaitės jos naudoti negali. Ten negalima dėti metalo, tada nereikės ir taisyti bei gailėtis dėl gedimų. O ką tuomet daryti, kaip sukurti sveiką ir skanų maistą? Jeigu neturite tikros orkaitės, viską galite kepti ir mikro bangų krosnelėje, tačiau turėsite tą daryti tikrai išmaniai. Negalima ten kišti visko iš eilės. Pavyzdžiui, negalima ten dėti jau minėtų dalykų. Jeigu gaminate pyragą, pirma krosnelėje išlydykite sviestą. Paskui ten pašildykite pieną, tada viską sumaišykite, tada kepkite… Taip su šia buitine technika išgausite maistą, kurio gal net neplanavote ruošti, ir kuris puikiai pavyks net ir tokiomis sąlygomis.
Šildant pusfabrikačius
Kitas būdas skaniai pasigaminti maisto mikro bangų krosnelėje – perkant jau esamus pusfabrikačius ir juos šildyti. Dažniausiai ant tokio jau pagaminto maisto būna nurodyta, kiek laiko ir kokioje temperatūroje jį reikia šildyti. Būkite tikri, kad darote viską pagal instrukcijas, kad nededate folijos indelio į mikro bangų krosnelę ir kt. Taip pat, jeigu žinote, kad jūsų krosnelė iš tiesų yra kaitresnė, arba, atvirkščiai, daug silpniau šildo, galite atitinkamai pareguliuoti viską. Paprastai mikrobangėje galima šildyti tokį maistą kaip pusiau pagamintas picas, užšaldytus blynelius, daržoves, įvairų maistą iš šaldyto maisto skyriaus.
Šildant jau pagamintą
Galiausiai, jeigu mėgstate gaminti, tačiau nenorite tam skirti daug laiko kasdien, galite gaminti kelis kartus į savaitę, kad maisto iškart užtektų dviem dienom. Arba trim dienom. Tuomet maistą taip pat tiesiog pašildysite, tačiau tai bus nesudėtingas ir malonus dalykas. Įsidėsite į lėkštę porciją, kiek reikia, oir pašildysite. Būkite atsargūs, nepalikite lėkštėje įrankių, taip pat nedėkite kokio šalto garnyro, kurį planuojate dėti, o dėkite tik tai, kas iš tiesų reikalinga, kad gerai įkaistų. Pasišildykite ir tada jau valgykite – skanaus.