Pastatų kadastrinių matavimų reikalingumas

Lietuvos įstatymai apibrėžia, kad siekiant atlikti tam tikrus pakeitimus susijusius su nekilnojamuoju turtu arba žemės sklypu – būtinai reikalingas specialistas, kurios darbas įvertinti tam tikrus rodiklius. Šiuo atveju tai yra kadastriniai matavimai, apie kuriuos daugiau informacijos galite rasti čia: https://www.namupridavimas.lt.

MatavimaiStatinių kadastriniai matavimai yra reikalingi tokiu atveju, kai:

  1. Konkretus pastatas, objektas yra pastatytas dalinai ir pagaliau susiruošiame tęsti tvarkymo darbus.
  2. Tokiu atveju, kai planuojama būstą arba žemės sklypą parduoti.
  3. Ir tokiu atveju, kai fiksuojami tam tikri pakitimai žemės sklype arba objektuose. Bet kokius pakitimus fiksuoti reikia. Užfiksavus – būtinai dokumentalizuoti.

Statinių kadastriniai matavimai atliekami labai skirtingo tipo objektuose.

  1. Ir tokiu atveju, kai pastatas nėra gyvenamojo pobūdžio, pavyzdžiui, tai yra sodas.
  2. Tokiu atveju, kai reikalingas užfiksavimas ūkio pastatams.
  3. Kitiems negyvenamojo tipo pastatams.
  4. Taip pat ir inžineriniams tinklams.
  5. Bei kitiems objektams.

Jeigu esate tikras dėl dokumentacijos – tokiu atveju visada turėtumėte susisiekti su atsakingai asmenimis, kurie teikia konsultacijas šiuo klausimus ir tuo pačiu Jums gali padėti ne tik suprasti šio tipo dokumentų parengimo būtinumą, tačiau ir kitus niuansus.

Žinoma, reikalingi labai geri specialistai, kurių pasirinkimas šiuo metu yra labai platus. Daugiausia dėmesio reikia skirti paslaugų kainoms, kurios dažniausiai pateikiamos internete. Tokiu atveju žmogus gali bent jau preliminariai pasižiūrėti – kiek jam kainuos tam tikras paslaugų užsakymas.

Lygiai taip pat internete galima skaityti kitų žmonių paliktus komentarus apie paslaugas. Kuo daugiau smulkmenų bus įvertinta, kuo daugiau aspektų apgalvota – tuo asmuo gali būti tikras, kad jis ras geriausius. Tiesa, ne visi komentarai realiai apibūdina situaciją. Kai kurie – sugalvoti. Tačiau bent jau preliminarią nuomonę – pavyks susidaryti.

Žinoma, turbūt net neverta sakyti, kad reikia naudotis tokių specialistų paslaugomis, kurie dirba legaliai. Tik tokiu atveju galite būti tikras, kad visa dokumentacija bus tinkamai paruošta, galiausiai, bus galima džiaugtis, kad pagaliau namai bus pilnai sutvarkyti. O tai leis ne tik ramiai gyventi, tačiau taip pat ir parduoti būstą ir žinoti, kad viskas teisiškai galite padaryti jau dabar, be jokių papildomų dokumentų pirkimo.

Gražina

Gražina paskelbė 687 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>