Kaip išsirinkti žolės trimerį ir kokios trimerių atsarginės detalės joms tinkamos?

Trimeris yra itin populiarus pasirinkimas, norint nupjauti vietovėje vyraujančią žolę. Nors šiam darbui rinka siūlo ir kitą prietaisą, abu įrenginiai pasižymi savais privalumais bei trūkumais. Visgi, trimeris yra itin vertingas tuomet, kai reikia prieiti prie sudėtingesnių ar „užsislėpusių“ vietų. Taipogi, su pastaruoju galima pjauti net krūmus ar mažus medelius. Labai dažnai trimeris naudojamas ir patvoriuose esančios žolės pašalinimui. Taigi, šį įrenginį apsimoka įsigyti kiekvienam, net ir tuomet, jeigu namuose jau turite specialią žoliapjovę. Bet kokiu atveju, tam, jog galėtumėte išsirinkti tinkamą variantą, svarbu apžvelgti esmines trimerių rūšis.

Trimerių rūšys

Šiais laikais, įvairios prekybos vietos siūlo tris pagrindines trimerių rūšis. Juos galima skirstyti į: benzininius, elektrinius ir akumuliatorinius. Pirmasis variantas vis dar išlieka pačiu populiariausiu, dėl nepralenkiamo savo galingumo. Kita vertus, pagrindiniu tokio prietaiso minusu galėtume įvardinti labai garsų veikimą. Priešingas variantas pastarajam – tai elektrinis trimeris. Šis dirba tyliai, jį nesunku pernešti į reikalingą vietą. Visgi, Jums visuomet reikės atsižvelgti į tai, ar šalia yra elektros lizdas. Be to, toks trimeris nepasižymi didele galia, todėl gali nesusitvarkyti su sudėtingesniais žolės plotais. Akumuliatorinis variantas – tai „viduriukas“ tarp anksčiau išvardintų. Šis dirba gana tyliai, pasižymi vidutiniu galingumu. Kainos prasme, kiekvienu atveju galite rasti tiek brangesnių, tiek pigesnių variantų. Taigi, verčiau atsižvelkite į kitus Jums aktualius parametrus ar savybes. Tačiau, geriau iš anksto įsigykite kuo kokybiškesnį variantą – trimerių atsarginės detalės taip pat gali atsieiti nemažai pinigų. Dėl šios priežasties, į gerą daiktą verta investuoti iškart.

Pagrindiniai parametrai

Geras trimeris kiekvienam žmogui gali reikšti labai skirtingus dalykus. Vieni prioritetą teikia įrenginio galingumui, antri – tylesniam darbui, svoriui, pjovimo pločiui, treti – ar Lietuvoje yra parduodamos trimerių atsarginės detalės. Bet kokiu atveju, kuo labiau galingą trimerį pasirinksite, tuo paprasčiau susitvarkysite su įvairaus tipo žolėmis. Taipogi, atsižvelkite į augalų storumą bei vietovės plotą. Žinoma, daugeliui svarbus ir prietaiso dydis. Nereikėtų stebėtis – juk itin masyvaus trimerio nešiojimas gali stipriai išvarginti. Kita vertus, šis aspektas dažnai koreliuoja su galingumu. Tad, visai tikėtina, jog pasirinkę mažesnį įrenginį, galėsite aprėpti gerokai siauresnį vietovės plotą. Tačiau, kaip jau minėjome kiek anksčiau, viskas priklauso nuo individualių prioritetų. Taigi, apsispręskite dėl to, kuriuos aspektus laikote svarbiausiais bei kibkite į geriausio prietaiso paieškas.

Kainos ypatumai

Kiek anksčiau jau minėjome, jog skirtingose prekybos vietose galima rasti labai įvairiomis kainomis pasižyminčių variantų. Tad, visai nesvarbu, kurio tipo įrenginį pasirinksite – tikėtina, jog labai norėdami, tikrai įsigysite kiek pigesnę prekę. Ar tai bus kokybiškas produktas yra jau kita kalba. Greičiausiai kuo galingesnio trimerio norėsite, tuo labiau teks patuštinti savo kišenes įsigijant ne tik pačią įrangą, bet ir trimerių atsarginės detalės gali kainuoti atitinkamai brangiau. Tačiau, kaip jau minėjome, investuoti į kokybišką prietaisą vertėtų iš anksto.

Gražina

Gražina paskelbė 687 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>