Kepame ant griliaus

Jeigu seniau griliai dar buvo traktuojami tik kaip grotelės, padedamos ant laužo žarijų, tai dabar yra ir patogiam, steriliam naudojimui pritaikytų grilių. Egzistuoja ir staliniai griliai, o taip pat nebūtinai jie visada turi būti su grotelėmis. Kartais tai gali būti tarsi elektrinė didžiulė keptuvė. Kad ir kokį grilį namuose turite, su juo tikrai galite išsikepti ką nors labai skanaus.

Kokį grilį pasirinkti

Jeigu sudomins griliai, pirmoji dilema ir bus, kokį grilį išsirinkti. Pirma turėsite nuspręsti, ar norite jo elektrinio, veikiančio kaip elektrinė keptuvė, ar tokio, kurį reikia dėti į laužą. Tada galvosite apie jo dydį ir vietą namuose. Gal norėsite ant kojų, aukšto, tarsi šašlykinės. Tokį negėda ir į lauką išnešti, niekas net nesupras, kad elektrinis, o ne su ugnimi. O gal pakaks mažo lyg sumuštinių keptuvė, pastatomo ant stalo. Galėsite rinktis ir atviro tipo ir uždaro tipo grilį ir kepti ant jo, ką tik norėsite. Visada geriau pirkti naują, ypatingai, jeigu jis elektrinis. Tuomet, jeigu kas nors sugestų, neveiktų, visada turėsite garantiją. Interneto parduotuvėse galima palyginti kainas grilių, pagamintų skirtingų gamintojų, turinčių skirtingas savybes.

Pagrindinės kepimo taisyklės

Kepami šašlykaiJeigu naudojami elektriniai griliai, tai pagrindinė taisyklė būtų atsargiai elgtis su elektros įrenginiais, kaip ir su visais kitais. Saugoti nuo drėgmės laidus ir pan. Kad ir su kokiu griliu kepsite, visada reikia saugotis gaisro. Ypač, kada yra kepama viduje, namuose. Taip pat prieš tai darydami namuose, įsitikinkite, kad nėra gaisro signalizacijos, kuri iškart ims kaukti, jeigu tik pakils patalpoje bent menkiausias dūmelis. Arba dar blogiau – pradės purkšti vandenį. Taigi, turėkite tokius pavojus omenyje ir saugokitės, kad būtų kuo mažiau katastrofų. Taip pat kepant su griliu reikėtų nuolat tikrinti, ar gaminiai iškepė. Svarbu niekur nepasitraukti. Tik kai jau tiksliai žinosite, kiek laiko koks produktas kokiu režimu kepa, galėsite pasitraukti ir daryti kažką kito. Jeigu paliksite viską kepti likimo valiai, net nepastebėsite, kaip skanėstai sudegs.

Keptos daržovės

Nežinote, ką kepti grilyje? Kepkite daržoves – tikrai nepasigailėsite. Jums reikės: paprikų, pomidorų, pupelių, svogūnų, morkų, bulvių, cukinijos. Visa tai supjaustykite, suprieskoniuokite. Galite palikti keletai valandų ar pastovėti per naktį, kad įsigertų skonių ir kvapų. Tačiau galima ir kepti iškart – tada produktai bus patys savo skonio. Iškepus galima valgyti su fetos arba varškės sūriu, arba tiesiog valgyti šiaip. Galima kepti ir ant iešmukų, ir ant grotelių, ir tiesiog sumetus ant elektrinės keptuvės. Toks vasaros skonis – geriausias pasirinkimas visiems, norintiems būti sveikais ir laimingais.

Keptos mėsos

Žinoma, geriausiai per kvartalą pasklinda grilyje kepamos mėsytės kvapas. Nors vegetarai jums dabar pradėtų aiškinti, kad kepta mėsa ir apskritai mėsa nėra gerai, tik ne tada, kai esate alkani. Kaip paruošti mėsą griliui? Jeigu daržoves pakanka sutrinti prieskoniais, tai mėsą vertėtų pamarinuoti ir skystyje: acte arba vyne. Tai suminkštins mėsą ir suteiks jai papildomus skonio tonus. Būtinai reikia įtrinti česnaku. Kepant jis suteiks nuostabų kvapą ir skonį, tačiau tai nebus česnako skonis ar kvapas, tai bus jau pasikeitusių savybių kvapas, kuris būtent ir jausis visame kaime, kai kažką kepsite. Norintiems lengvesnio maisto, patariama kepti paukštienos kepsnelius ar šašlykus: geriausiai tinka viščiukų mėsa. Galima kepti ir specialiai paruoštą filė, ir atitinkamai suprieskoniuotas šlauneles. Norintiems rimtesnės mėsos, galima mėgautis jautienos ar kiaulienos kepsniukais, šašlykais, gabalėliais. Kartu galima kepti ir daržoves, tuomet suvalgysite mažiau mėsos, būsite sveikesni ir pavalgysite daug skaniau. Aišku, kepta mėsa nereikėtų piktnaudžiauti, pakaktų ja pasimėgauti gana retai. Iš tiesų, žmogui mėsos juk daug nereikia, todėl dauguma žmonių jos vartoja dešimtis kartų per daug.

Grilio turėjimas gali jus nušveisti sveiku gyvenimo keliu, jeigu gaminsite daržoves. Arba ne tokiu sveiku, tačiau kartais pamaloninančiu šventiniu keliu, kai kepsite mėsą. Galiausiai, grilis namuose suteiks minčių jūsų fantazijai, nes vis dažniau pamąstysite apie tai, ką skanaus norėtumėte bei galėtumėte pasigaminti ir galėsite tą padaryti nestandartiniais būdais. Skanaus.

Gražina

Gražina paskelbė 704 publikacijas

Įrašų navigacija


Komentarai

  • Emilija

    Kai dabar vasara, tai grilius eina kiekvieną savaitgalį :) Jau kaip tradicija gavusis. Svarbiausi komponentai gero griliaus – tai kokybiška kepsninė ir mėsa. Iš parduotuvės pirkt nerizikuoju, tai kažkaip vieną, kitą katrą pabandėm iš https://dzukukrautuvele.lt/prekes/mesa/marinuota-mesa-grill-mesa/ , o dabar jau nebegalim niekur daugiau sakytis tik ten :) Niekur važinėt ir rinktis nereikia, viskas vietoj ir dar į namus pristato !

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>