Kaip paruošti tekstą vertimui?

Vertimu biuras per dieną net kelis kartus sulaukia laiškų su klausimais apie tai kaip turi būti paruoštas tekstas vertimui raštu. Tad ką reiktų žinoti prieš užsakant tekstą vertimui raštu?

Apimtis ir tikslas

Svarbu turėti kokybišką originalų tekstą. Ir apart kalbos, į kurią turi būti išversta, būtina nurodyti teksto apimtį. Reikia pripažinti, kad vertimu biuras negalės tinkamai atlikti užduoties jeigu neturės ir kitos papildomos informacijos. Pirmiausiai, koks vertimo tikslas. Ši informacija labai svarbu norint prisitaikyti prie skaitytojo. Vartoti jam suprantamą terminiją. Laikytis kitų bendrų taisyklių.

Terminas

Vertimu biuras Jūsų gali iš anksto paprašyti nurodyti terminą. Tai rodos, savaime suprantamas, laikas ir atsiranda daug nesusipratimų, jeigu klientas pasako – neskubu. Juk jam neskubu gali reikšti savaitę ar dvi, o vertimu biuras terminą neskubu supranta, kaip mėnesio ar net kelių.

Taigi, būtina iš anksto nubrėžti tikslią darbų pabaigimo datą.

Tekstas vertimuiVertimo paslaugos internetu dažnai užsakomos paskutinę minutę. Tačiau net ir tokiu atveju reikia nustatyti datą iki kurios turėtų būti pabaigtas darbas. Jeigu reiks notaro patvirtinimo, vertimas turėtų būti baigiamas keliomis dienomis anksčiau iki nustatyto termino.

Tekstas patvirtintas notaro

Tik sertifikuoti vertimo namai gali dokumentus ar tekstą patvirtinti patys arba jį tvirtinti gali notaras, antspaudu. Jeigu vertimas yra tvirtinamas notaro, jis rišamas kartu su originaliu tekstu. Vertėjai tikrai nežino kuriai institucijai kokio vertimo reikia. Todėl rekomenduojama iš anksto sužinoti šią informaciją ir ją pranešti dar prieš pradedant darbus.

Vertimo paslaugos kaina nuo to nepriklauso. Tačiau, gali būti papildomas mokestis notarui.

Didelės apimties vertimas

Didelės apimties vertimas reikalauja specifinio pasiruošimo. Projektą gavęs vadovas turi nuspręsti kuris vertėjas ar net vertėjų komanda imsis šio projekto, bei užtikrinti sklandų projekto įgyvendinimą. Jis privalo paskirti vertimą vienam iš biurų, tarkim: vertimu biuras kaune taikos pr., vertimu biuras kaune savanoriu prospekte, vertimu biuras klaipeda vetrunge.

Taip pat užtrunka konkrečių klausimų su užsakovu aptarimas. Juk reikia žinoti kaip užsakovas norės atsiimti projektą. Klientui nebūtina atvykti į vertimu biuras klaipeda arba vertimu biuras siauliai. Jis dokumentus gali atsiimti iš pašto kurjerio, jam gali būti tekstas atsiųstas elektroniniu paštu arba faksu.

Gražina

Gražina paskelbė 687 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>